JO11-1

VCK Koudekerke JO11-1 tegen S.V. Oostburg JO11-1, domper voor Oostburg: 4 -2

S.V. Oostburg

Zaterdag 6 oktober vertrok de JO11 om 8.45 uur vanaf de kantine wederom naar de overkant waar deze keer Koudekerke de tegenstander was. De vaste supporter ging weer mee en doet verslag:

We nemen Mika van de JO10 mee als gast keeper, terwijl Kas nog in het gips zit. Chai is er helaas niet bij. Om 10.15 uur wordt er afgetrapt op een “oud” veld, dit wil zeggen niet volgens de nieuwe regels en maten.

Pech

Koudekerke mag aftrappen voor de eerste helft en zet al gauw druk op de helft van Oostburg. De eerste aanval wordt goed gestopt door Mika. Koudekerke blijft na de uittrap van Mika op onze helft hangen, we krijgen de bal moeilijk weg, waar de eerste aanval nog weg gewerkt wordt, word de tweede aanval van Koudekerke een corner. Een harde indraaiende bal wordt door Mika per ongeluk door een overstrekkende hand in eigen doel getikt 1-0, wat een pech!

Na de aftrap weer Koudekerke wat aan de bal is en kansen krijgt om op doel te schieten, gelukkig gaat er naast of kan Mika ze wel redden. Arjen kan een corner van Koudekerk weg koppen, al moet hij er voor door de grond gaan. Dan eindelijk een kans voor ons, Ryan kan een pass naar Jesse geven, die schiet op de keeper, jammer goed geprobeerd. Koudekerke neemt weer over, het wordt druk voor het doel van Mika, lijkt wel een schiettent en dan valt toch de 2-0. Mika heeft het zwaar te voorduren, net als de verdediging met Sem en Iliano. Ryan slaagt er in om uit de verdediging van Koudekerke op weg te draaien, maar zijn schot wordt door de keeper gered. We gaan voor twee minuten rusten.

Scheidsrechter benadeelt Oostburg en heeft moeite met de ouders aan de kant

Na het fluitsignaal weer direct druk op Oostburg en Mika die red. Daarna is het Corne die op snelheid er vandoor kan, na een mooie uittrap van Mika. Net voor het strafschop gebied wordt Corne naar de grond geduwd door een speler van Koudekerke. De scheids blijkt het van uit zijn ooghoek niet gezien te hebben en laat Corne liggen! Het roepen van de kant wordt niet gehoord, als daarna een speler van Koudekerke op de grond ligt, fluit hij direct en gaat er naar toe. Dit wordt vanaf de kant van de ouders van Oostburg niet getolereerd! Voor Corne niet, wat zeker een penalty was, doorgebroken speler, voor Koudekerke wel.

Helaas is de beste man niet van ziens en krijgt één van onze ouders een waarschuwing. Nog één keer is plaats nemen achter het hek. Dat het de scheids zijn eigen schuld is, beseft hij niet. Opvallend dat aan de overkant de nieuwe regels nog niet worden gehanteerd! Terwijl Jos hier zo zijn best op doet, om alles te leren en te onthouden! Goed we gaan verder waar we gebleven waren. Oostburg probeert terug in het spel te komen met goed samen te voetballen. Schot van Sen op de keeper. Aanvallen van Koudekerke worden nu beter weg gewerkt. Voor de rust is het Sen die een mooie assist op Ryan geeft en zijn schot is onderkant lat! Wat jammer. Een corner van Koudekerke wordt nog weg gekopt door Sem Na een duw en schop op Arjen gaan we rusten met 2 -0

Feller Oostburg

Na de bemoedigde woorden van Ger en Jos in de rust mag Jesse aftrappen voor de tweede helft. De eerste kans is nu voor Ryan die helaas in het zijnet schiet, jammer, maar goed geprobeerd! Koudekerke laat het er ook niet bij zitten, er volgt een schot net naast en een hard schot vanaf de rechter flank is raak 3 -0. Na de aftrap kunnen we de helft van Koudekerke bereiken. Corner van Jesse, naar Corné, in verdediging, Arjen met het hoofd. In de rebound is het Corné die eindelijk kan scoren 3 -1! We komen beter op gang, kunnen nu aanvallen gaan op zetten.

Arjen schiet op de keeper, corner Ryan, Sem kopt net naast! Jammer maar ook goed geprobeerd. Iliano is ook lekker op dreef, is niet bang en stoort een aanvaller van Koudekerke zo dat die uit balans raakt. Het is dan Jesse die het eens van ver probeert, helaas staat de keeper op zijn plek. Koudekerke blijft de baas, ook in deze helft. Ballen van ons komen niet op de gewenste plek of worden door Koudekerk direct afgepakt. Er volgt een hard schot op Mika, maar de is klemvast! Een volgende aanval van Koudekerke is niet de houden en helaas voor ons raak 4 -1. Time out.

Hard werken

De laatste 15 minuten gaan in, kunnen we nog de aansluiting vinden. Eerste kans weer voor Ryan, het geluk zit hem vandaag niet mee, zijnet. Na een mooie combinatie Ryan, Corné, is het Corné die op de keeper schiet. De corner van Jesse, komt wel op de slof van Corné, maar gaat jammer voor ons naast! Corné geeft ook een mooie assist op Jesse, maar van te ver, naast. Dan is het de combinatie Arjen naar Sen en die scoort sinds lange tijd weer: 4 -2. Vlug af trappen want de tijd dringt voor ons. Snelle aanval van Mika, Corné naar Ryan, schot op keeper.

Er komen meer kansen voor Oostburg, maar Koudekerke laat niet te veel gebeuren. Sem blokt een aantal ballen goed weg, corner weg gekopt door Arjen. Ook Iliano doet zijn best om spelers uit hun aanval te halen. Na een botsing met spelers van beide teams beslist de scheidsrechter tot een scheidsrechter bal. We kunnen er geen voordeel uit halen. De laatste minuten gaan in. Een corner van Ryan met schot van Corné is helaas te zwak om een doel punt te worden. Wel hebben we nu hard gewerkt om erger te voorkomen. Helaas geen punten vandaag.