SVO-3

Verrassingsopstelling levert een punt op voor S.V.O. 3 tegen Ria W. 2

S.V. Oostburg

Zondag 8 april moest Oostburg 3 de uitwedstrijd spelen tegen Ria Westdorpe 2. Op papier zou je denken aan een voorwedstrijd aangezien Oostburg 1 ook tegen Ria W. uit moest spelen. De gladiatoren mochten niet op het hoofdveld en het werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat het een voorwedstrijd was van sommige spelers en de assistent-scheidsrechter die nog moesten aantreden bij Ria W. 1.

Verrassingsopstelling

Het was voor manager Johan weer scharrelen om voldoende spelers bij elkaar te halen deze zondag, maar het was hem weer gelukt. Nadat die voldoende namen had verzamelt , moest er ook een opstelling komen. De eerste  ca. 8 namen staan altijd snel op het papier, maar daarna wordt het vaak puzzelen.  Aangezien de resultaten na de winterstop niet zo goed  (zeg maar gewoon belabberd) waren, wilde Johan het middenveld versterken (of verzwaren).

Dit hield in dat Ger toch een linie door moest schuiven en dat er een vacature als laatste man kwam. Tja, Johanan loopt wel eens van achteren, is één van de namen die uiteindelijk nog ergens moet komen te staan, dus Johan had gedacht om hem hier maar te posteren. De wedstrijd zou uitwijzen of dit een verstandige zet was…

Kilo’s

Dan de wedstrijd. De gemiddelde leeftijd bij Ria W. lag beduidend lager en qua kilo’s kwam Ria W. totaal niet in de buurt van de mannen van het derde. Qua veldspel deden beide ploegen niet onder voor elkaar. De versterking van het middenveld had zijn effect, want Johanan had met zijn mandekkers een relatief rustige start…  en anders kon men nog rekenen op wat kilo’s, ehhh steuntje in de rug van Jethro. Tijdens de eerste helft waren er uiteindelijk kansen voor beide ploegen. Paar goede reddingen, maar ook afwerken blijft toch een kunst. Ruststand 0-0.

Geheim

De tweede helft werd gestart met dezelfde 11 bij Oostburg 3. Patrick, die nog zou invallen, keek er al naar uit, want de week ervoor was er weinig eer meer te behalen toen hij erin kwam. De andere invaller houden we nog even geheim, want dat had niemand verwacht…

De tweede helft begon goed. De conditie was toch nog niet allemaal weggevloeid op dit moment en met wat goede combinaties werd het uiteindelijk 0-1. De doelpuntenmaker is de schrijver inmiddels ontgaan (denk dat de vermoeidheid toch een rol speelde), maar hij had in ieder geval een rood/zwart shirt. Zowel Ria W. als Oostburg 3 kregen kansen en uiteindelijk werd het 1-1. Kort na dit doelpunt werd Oostburg 3 gereduceerd tot 10 man. Namen hoeven we niet te noemen, maar hij heeft lekker genoten van het laatste half uur bleek na afloop). Het zou idd nog een pittig half uurtje worden.

Conditie

Met positioneel goed staan en het optimaal inzetten van de nog beperkt aanwezige conditie hielden we lang stand. Eén van de spaarzame uitvallen werd onreglementair onderbroken in de 16-meter en Dimitri zette de 1-2 op het scorebord. Ria W. bleef drukken, maar uiteindelijk bleek een persoonlijke fout de 2-2 in te leiden. Johanan beleefde helaas geen vlekkeloze middag, want zijn aanvallende instinct kwam weer naar boven en als je op die positie iemand wilt uitkappen en het gaat fout dan… 2-2.

Volgens de ‘Dikke van Dale’ noemen ze dat een Jethrootje… Nog geen 2 minuten later was het weer bingo, 3-2 voor Ria W. Tja, nu moest er nog toch aanspraak gemaakt worden op verborgen conditie om toch nog iets over te houden aan deze wedstrijd. Als joker werd onze laatste wissel ingezet, te weten Stefan. Hij maakte zijn rentree na 2 jaar blessureleed (in Ria was ook destijds de blessure ontstaan). Een paar kilootjes zwaarder zeggen ze dan, maar fietsen verleer je ook nooit dus qua bal wegtrappen zou dat zeker goed komen. Met was opportunisme, strijd en geluk was er een snelle uitval die verzilvert werd door Michael, 3-3. Nu alles in het slot gooien was de gedachte en de laatste 5 minuten leken wel  ‘eeuwen’ te duren. Overleven was het motto en dat lukte.

Qua mentaliteit zit het nog wel goed bij die mannen van het derde. Het eerste punt is weer binnen na de winterstop en dat er nog vele mogen volgen…

Categorieën

Archief

- advertentie -