JO11-3

JO11-3 wint streekderby van Groede/Cadzand

Zaterdag 11 november 2017 om 8.45 uur vertrok de JO11-3 richting Groede voor een streekderby. Hieronder een verslag

Diryké is er helaas niet bij, maar Daan zal hem vervangen. Corné zal de eerste helft keepen. We beginnen iets later omdat de scheidsrechter aan de late kant is en vervolgens zijn stopwatch en fluit niet kan vinden. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld, dus met een wissel.

Sem trapt af en direct wordt er aanvallend door Oostburg gevoetbald. We zijn veel op de helft van Groede die geen kans krijgen om op de helft van Oostburg te komen. Een eerst schot van Arjen beland op de keeper van Groede, net als die van Sen, Jesse en Daan. Een tegen aanval van Groede wordt een corner, maar deze beland in de verdediging van ons en Sem kan er mee weg. Helaas stuit hij op de verdediging van Groede. Zo zijn we veel aanvallend aan het voetballen maar lopen ons vaak vast in de verdediging van Groede. Een corner door Sen genomen wordt door de keeper weg gebokst. Na een nieuwe aanval geeft Sen een mooie voorzet en is het Sem die de bal binnen schuift 0 -1!

Het blijft druk voor het doel van Groede. Sem probeert het maar komt de keeper tegen. Corné daarin tegen staat blauw van de kou, omdat hij niets te doen heeft. Het duurt even voor het tweede doelpunt valt, corners naast of de keeper red, schot van Kas net naast. Maar Daan schiet ons met een hard schot naar de 0-2. Groede probeert het wel maar loopt zich vast in onze verdediging. In een nieuwe aanval is het Daan die naar Kas passt, Kas schiet op de paal als de bal dan terug komt is het Kas die toch weer eens scoort 0-3! Oostburg blijft domineren goed samenspel van Sen pass op Sem en die maakt de 0-4! Een tegenaanval van Groede wordt een corner voor Groede maar die gaat voorbij het doel van Corné, gelukkig! Corné trapt ver uit, Daan pikt op geeft aan Jesse en die scoort de 0 -5! Zo gaan we rusten.

Opmerking van de scheids in de kantine: “ het is code rood voor Groede/ Cadzand “

In de rust ruilt Corné het keepers tenue voor zijn vertrouwde shirt en is het Kas die keept. Groede trapt af en direct wordt er weer druk door Oostburg gezet. Er volgen een paar flinke aanvallen maar belanden in de verdediging van Groede. Een corner van Jesse wordt door Arjen binnen geschoten: 0 -6. Een tweede corner van Jesse gaat via Arjen naar Daan die het mooi afmaakt 0- 7. Groede vecht heus wel terug maar ziet Oostburg veel op hun helft verschijnen. Iedereen probeert een graantje mee te pikken van dit doelpunten festijn, maar daardoor vergeten we wel eens samen te spelen. Na een schoot van Daan op de paal komt de bal terug in het veld en kan Arjen de 0 -8 maken! Een schot van Ryan gaat in de verdediging. Na een mooi samen spel kan Jesse een mooie voorzet geven en is het weer Arjen die de bal binnen schuift : 0 -9. Corner van Groede gaat voorbij het doel van Kas. De laatste minuten tikken weg. Na goed samenspel is het Ryan die mooi voor geeft en Sen die het knallend afmaakt 0 -10! Het is Corné die het eens van ver probeert, maar helaas de keeper treft. Een laatste corner van Sen wordt door de keeper gestopt, de scheids fluit af en de punten zijn binnen!