SVO-1

Stijlvolle afsluiting paasweekend voor Oostburg 1 tegen Vogelwaarde

sv oostburg 1 - vogelwaarde 1

Op een zonovergoten Velterspark zagen de toeschouwers al vlug dat het eerste elftal weer 3 punten kon gaan bijschrijven. Vogelwaarde vocht voor wat het waard was maar kon een grote nederlaag niet voorkomen.

Begin

Vogelwaarde probeerde in de beginfase Oostburg vast te zetten op de eigen helft en vaak de lange bal te hanteren. Dit resulteerde in een kans door balverlies achterin bij Oostburg maar in tegenstelling tot afgelopen zaterdag tegen Hulsterloo, ging deze inzet voorlangs. Vogelwaarde kroop in de beginfase dus zeker niet in de schulp maar dit resulteerde er ook in dat Oostburg voorin ruimte kreeg en na 8 minuten was het al raak. Ruben van der Meulen bediende Quinten de Muer die prachtig met binnenkant voet zijn ploeg op voorsprong schoot.

Na een half uur was het weer raak. Dezelfde Quinten de Muer zette zijn hoofd tegen een corner om de 2-0 op het bord te zetten. Zou het weer zijn dag worden? Ja was het antwoord want 3 minuten later schoot Jochem van der Meulen op doel en kon hij zijn teen tegen de bal zetten om zo de 3-0 te maken. Een zuivere hattrick!

Nog voor rust zou er nog eens gescoord worden. Arjen Versluys kwam tijdens een aanval goed vanachter de verdediging en kon de 4-0 binnenschuiven. Dit was de riante ruststand.

2e helft

De tweede helft was vrij rommelig en pal na rust was er direct actie. Een inzet van Oostburg was duidelijk over de lijn maar de scheidsrechter ging in tweede instantie mee in de beslissing van de grensrechter die de vlag omhoog stak. Direct daarop was er aan de andere kant van het veld in de 16 meter een overtreding waar de jonge scheidsrechter ook niet in meeging. Een vrij hectische openingsfase dus. Na deze fase begonnen de combinaties bij Oostburg weer beter te lopen en kon Jochem van der Meulen de 5-0 laten aantekenen via de binnenkant van de paal.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd liepen de rood-zwarten nog verder uit via Timo Bertens, Arjen Versluys en Jelle Bakker, die zijn goede invalbeurt met een doelpunt bekroonde. Hiermee bepaalde hij de eindstand op maar liefst 8-0.