SVO-1

De bal rolt eindelijk weer. Een terugblik op de eerste wedstrijden

S.V. Oostburg

Afgelopen zondag begon het eindelijk weer. Oostburg 1 zette de competitie in gang tegen Biervliet en boekte een mooie 3-0 zege. Gisteravond, donderdag 9 september, begon ook ‘het bekeravontuur’ voor Oostburg 1 met een gelijkspel op bezoek bij Hontenisse. Lees hieronder de korte terugblikken zoals ze het eerst verschenen op pzc.nl

Oostburg-Biervliet 3-0: ,,Uiteindelijk toch wel een terechte overwinning‘’, luidde het commentaar na afloop bij de thuisploeg. Na de snelle openingstreffer van Gilles de Decker (1-0) in de eerste minuut kregen de bezoekers kansen op de gelijkmaker. Ook Oostburg kreeg mogelijkheden de voorsprong te vergroten, maar het bleef bij 1-0 halverwege. Biervliet kwam na de thee wel sterk uit de startblokken, maar niet tot scoren. In de slotfase kon Lorenzo de Sutter hierdoor met twee treffers de eindstand op 3-0 brengen.

Lees via onderstaande link alle verslagen van de eerste speelronde in de 4e klasse A

10: Oostburg hield zondag door de 3-0-zege op Biervliet een knappe reeks in stand. Voor het tiende seizoen op rij bleef de vierdeklasser ongeslagen in de openingswedstrijd van het seizoen. De laatste nederlaag op de openingsdag leed Oostburg in 2011, toen Clinge met een 1-3-overwinning naar huis ging. Sindsdien is de ploeg ongeslagen met zes overwinningen en vier gelijke spelen.

Lees via onderstaande link over Het weekeinde in cijfers

Hontenisse-Oostburg 1-1: Voor rust was de thuisploeg volgens trainer Veli Eryürük de bovenliggende partij. Via Fabio Sponselee kwam dit tot uitdrukking op het scorebord: 1-0 halverwege. ,,Na rust lieten we enkele kansen op 2-0 liggen, kregen een strafschop tegen en kwamen met tien man te staan.” Raoul Schippers maakte vanaf de stip gelijk: 1-1. ,,Met tien tegen elf kwamen we onder druk, maar via hard werken hebben we de 1-1 vastgehouden. Wat dat betreft een prima oefenwedstrijd.”

Lees via onderstaande link de verslagen van de bekerwedstrijden op donderdag 9 september 2021