JO13-2

Puntenverlies voor St. IJzendijke / Oostburg JO13-2: 4- 3

Op zaterdag 21 september vertrekken we om 9.30 uur uit Oostburg richting IJzendijke, om vervolgens door te rijden naar SVV’65 Goes. Vandaag zijn Nick en Samuel door blessure er niet bij. Het is gelukkig zonnig, want vanaf de parking naar het veld is het nog een mooie wandeling.

SVV’65 staat met drie oudere dispensatie spelers op het veld om een compleet team te kunnen vormen. We starten met elkaar een hand te geven. Margo mag aftrappen namens ons. De eerste 5 minuten plakken we vast op de helft van Goes, maar komen niet door de verdediging van Goes. Daarna valt Goes aan, maar het is buitenspel. Oostburg / IJzendijke heeft wel veel balbezit, maar het is Goes die het eerste scoort. Anne trapt de bal weg, komt voor een speler van Goes, die haalt uit, 1-0. Een domper, maar we gaan er weer tegenaan.

We houden het veld te groot, er moet meer gelopen worden, de bal valt te veel tussen de linies. De eerste wissels komen er nu in en Anne, Tim en Senna mogen even uitrusten. Een schot nu van Goes, gelukkig op de paal! Corner voor Goes, goed weg gewerkt door de verdediging. Esmeralda geeft een bal voor op Jort, helaas loopt hij zich vast in de verdediging van Goes. De tegenaanval van Goes wordt door keeper Quinten net naast getikt! Corner Goes, Sem schiet de bal weg. Kevin en Mohamed gaan ieder gevecht om de bal aan en hebben het druk met de bal weg te werken. Dan eindelijk ons eerste echte kans op doel door Icecube, maar de keeper brengt redding. De tegenaanval van Goes, maar Mohamed is zo snel dat hij de speler van Goes kan storen in zijn schot en de bal voor ons gelukkig overvliegt! Ook Kaitlin schuwt het gevecht om de bal niet, daardoor kan Icecube een assist geven op Jessy die wel raakt schiet 1-1. Dit is ook meteen de ruststand.

(Lees verder onder de foto’s)

De tweede helft keept Kas en komt Quinten in het veld en is de aftrap voor Goes. Aanval Goes, hoge bal 2-1. Aftrap en opnieuw bouwen aan de aanval. Schot wel weer voor Goes, maar Kas red. De bal komt weer bij Goes, maar Margo is niet bang en duwt zich er goed tussen! Ook Mohamed vecht voor iedere bal en legt heel wat kilometers af. Dan stopt Quinten de bal netjes, maar een speler van Goes die er bij is laat zich vallen. Vanaf de kant van Goes wordt er om een penalty geschreeuwd, jonge scheidsrechter laat zich beïnvloeden en geeft een penalty voor Goes! Protesteren van de trainer Jurgen helpt helaas niet, penalty raak: 3-1. Dit is een zeer zure beslissing in het nadeel van ons! We zijn erdoor van streek. Nieuwe aftrap, aanval Goes 4-1. Als wij dan de kans krijgen om aan te vallen, Icecube op snelheid weg kan, wordt hij laat door de grensrechter buitenspel gegeven! We blijven er voor vechten en gaan ervoor. Margo op snelheid over de linkerflank, schot op keeper! Jammer maar zeker goed geprobeerd! Ook Icecube probeert het op deze manier, maar de keeper staat in de weg. Vervolgens weer Margo die het blijft proberen, loopt zich vast, maar sleept er wel een corner uit! De corner wordt genomen door Jort en het is weer Jessy die niet mist en de stand op 4-2 zet.

Dit punt geeft weer moed om er voor te gaan. Goes aan de bal, Anne die goed stoort. Aanval Goes, gelukkig voor ons rakelings naast! Vervolgens kan Kas weer uitschieten, Margo naar Quinten die schiet. De bal is over de lijn geweest, maar de keeper tikt de bal terug uit het doel. Maar omdat er niemand reageert, ook de grensrechter niet telt het niet. Dit is duidelijk een VAR moment en doellijn technologie was hier zeker gepast geweest. Als dit nogmaals gebeurt, moeten we dus duidelijk juichen en aangeven aan de scheids dat het terecht een doelpunt is!

Toch blijven we vechten voor iedere bal, met goede en duidelijk aanwijzingen van de trainers en zetten we druk op Goes. Tim loopt zich in de aanval een paar keer vast in de verdediging van Goes, bal eerder afspelen is het advies. Jessy probeert het nog eens van ver, net naast. Tim heeft ook pech zijn bal gaat in het zijnet. Ook Goes blijft nog aandringen, gelukkig gaan de ballen naast of over. De tijd begint te dringen. Quinten passt de bal naar Icecube, bal op keeper, laat los en dan is het mooie schot van Anne wel raak en staat het 4-3! Nu is het de tijd die echt begint de dringen, maar we redden het net niet. Verlies door een paar dubieuze keuzes van deze wellicht jonge beïnvloedbare scheidsrechter.

Verder zijn jullie allemaal toppers van spelers, we gaan deze week weer lekker trainen en met zijn allen een yell verzinnen om de wedstrijd te beginnen!

 

Categorieën

Archief

- advertentie -