JO13-1

Onweer spelbreker op het Velterspark tegen Axel

S.V. Oostburg

Gisteravond, donderdag 24 Mei, stond voor de JO13-1 de wedstrijd tegen Axel op het programma. De wedstrijd duurde 1 helft voordat onweer en regen losbarstte en iedereen de kantine opzocht om de voorspellingen af te wachten.

1e helft

Beide teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd maar al gauw bleek dat Axel iets sterker was in de duels en iets meer snelheid in huis had waar goed gebruik van gemaakt werd. Al in de 2e minuut hadden de bezoekers kans om de score te openen maar de bal ging onderkant lat het doel weer uit.

Voor Oostburg/IJzendijke waren er sporadische kansjes maar de Axelse keeper lag hierbij een aantal keren in de weg en bij een andere kans stond het vizier niet op scherp. Net toen Oostburg/IJzendijke een beetje beter in de wedstrijd leek te komen was daar een uitbraak van Axel die door de aanvaller beheerst werd binnen geschoven: 0-1

Een aantal minuten erna leek Axel ook de tweede treffer te maken maar deze werd afgekeurd.

Duw

Dat Axel iets meer body in huis had weerhield Oostburg/IJzendijke er niet van het duel aan te gaan. Alleen in de 17de minuut ging dat iets te fanatiek. Een speler van Axel werd in het doelgebied stevig in de rug geduwd. Wat rede was voor de scheidsrechter om een terechte penalty te geven, die goed werd benut: 0-2

Onweer

Met deze stand gingen beide ploegen de rust in. Inmiddels waren de donkere donderwolken boven het Velterspark gearriveerd en kwam de regen met bakken uit de hemel. Er werd nog afgewacht maar al gauw bleek dat staken de enige optie bleek. Zo bleef de 0-2 op het bord staan. De wedstrijd wordt morgen, Maandag 28 Mei, hervat