JO12-3

Breskens JO12-1 domineert in streekderby tegen JO12-3: 5-2

S.V. Oostburg

Zaterdag 24 november 2018 stond voor de JO12-3 de streekderby gepland tegen Breskens JO12-1. De vaste supporter doet weer verslag:

Het is koud als je in de wissel staat, maar ook aan de kant. In de app is al gewaarschuwd, het wordt mouwen opstropen jongens. Chai is er bij, Senne nog een paar weekjes wachten.

Koud en dominerend Breskens

Quinten keept de eerst helft en we hebben twee wissels: Kas en Senna. Het is Breskens wat sterk begint en moeilijk van onze helft te krijgen is. De eerste schoten gaan gelukkig naast, maar de thuisploeg blijft op onze helft hangen. Eindelijk na een minuut of 10 is het dan toch de bal op helft Breskens en zo waar een corner, genomen door Jesse. Helaas in de verdediging en de wit-zwarten komt er weer uit. Corner Breskens, weg gewerkt door Arjen. Schot op doel, Quinten red, corner voor de thuisploeg, Quinten red. Corner Breskens Sem kopt weg. Wissel Kas voor Chai en Breskens wat op onze helft blijft hangen. Dan volgt een schot van ver en Breskens scoort het eerste doelpunt: 1- 0.

We komen af en toe op de helft van Breskens: Senna passt op Jesse maar de bal is net te hard en gaat voor bij. In de tegen aanval is het nogmaals Quinten die de aanval stop. Time out. Kevin en Arjen in de wissel, het is zo koud, jongens hebben hun jas vergeten. Maar de papa van Chai geeft de jongens zijn jas voor de kou. Dank je wel Fred! We beginnen een beetje warm te draaien. Er volgen nu twee corners voor Jesse maar belanden in de verdediging van Breskens. Chai kan een heel eind het veld over op helft van Breskens en er volgt een corner uit door Sen genomen. Sem schiet van ver, maar de keeper red, dat is jammer, goed geprobeerd.

Van Breskens kant volgt er een schot op de paal. En volgt er een tweede aanval waarbij onze verdediging uit elkaar wordt gespeeld, Quinten kansloos: 2-0. Bij de aftrap is het weer Breskens wat aan de bal blijft en domineert. Het gaat er stevig aan toe, Jessy krijgt een klap: Arjen mag de vrije trap nemen, helaas keeper red. Zo gaan we richting de rust, aan val Breskens Quinten red. Aanval Breskens, Kas laat de bal door speler van Breskens uitlopen. Een laatste aanval van onze kant: Jessie naar Jesse, keeper Breskens red. Rust 2-0.

Meer tegenstand Oostburg

Kas keept de tweede helft, Quinten mag het veld in. Met weer twee wissels gaan we verder aan de tweede helft. Waarin Breskens goed begint, Corner beland nog in verdediging van Oostburg maar de volgende aanval van Breskens kant is wel raak 3 -0. Aftrappen en op nieuw aan val opzetten die deze keer goed uitpakt: Arjen pass naar Jessie en die schuift de bal mooi binnen 3 – 1. Langzaamaan is Oostburg aan het warm draaien. Arjen alleen, maar loopt zich vast in de verdediging. Vervolgens een corner voor Jesse, Breskens kopt weg.

Nogmaals corner Jesse en deze bal draait bijna (!| in, gaat echt mm naast. Oostburg domineert nu op de helft van Breskens met een aantal corners. Na een overtreding op Arjen mag Arjen een vrije trap nemen. Direct op de goal en raak: 3- 2! Nu krijgen we een echte derbysfeer en zijn we terug in de wedstrijd. Corner van Sen in de verdediging, Een tegen aanval van Breskens wordt door Kevin goed verdedigt door de bal ver weg te schoppen. Een corner van Breskens en Kas red. Time out.

Op zoek

We zijn op zoek naar de gelijkmaker, maar Jesse loopt zich vast in de verdediging. Vervolgens schot van de thuisploeg op de lat. Dan volgen er twee corners voor Breskens waar van de 2e door de verdediging gaat en de thuisploeg uitloopt naar 4 -2. Het blijft lastig voetballen tegen een toch wel sterker Breskens. Kas red nog een mooi schot van Breskens, maar kan vervolgens de 5-2 niet voorkomen. Dan komen we gelukkig weer uit ons dal, uitbraak Arjen, loopt zich vast in de verdediging. Dan een 4 tal corners voor Jesse die telkens weg gespeelt worden door Breskens. Waarbij er één keer kans is voor Jessy, schiet op de keeper, Sen schiet op de paal.

Jammer, maar wel goed geprobeerd jongens! Kevin werkt in de verdediging goed ballen weg, en Arjen werkt hard om de bal bij Oostburg te houden. Gelukkig voor ons gaat de laatste aanval van Breskens net naast. De scheidsrechter blaast af: 5 -2. Het was moeilijk spelen tegen een dominerend Breskens, maar we zijn niet helemaal weg gespeeld. Benieuw wat de derby op zondag gaat worden tussen Oostburg 1 en Breskens 1.